No Mans Land

Click here to edit subtitle

Juoni

                         (c) Otettu täältä (taustakuva)

Sankarit

Kaikki varmasti tietävät, että jokaisessa tarinassa on sankarinsa. Sankari on keskivertoa parempi oli se sitten millä elämänsaralla tahansa. Sankari päätyy odottamattomiin, vaarallisiin tapahtumiin, jotka tekevät hahmon seuraamisesta mielenkiintoista. Sankarit ovat tarinan päähenkilöitä.


Ideana on yksinkertaisesti se, että jokainen ns. päähahmo, eli hahmo josta on kirjoitettu esittely on Sankari. Sankari ei välttämättä tarkoita ritaria kiiltävässä haarniskassa, vaan se voi yhtä hyvin olla maalaistyttö, joka ihastuu aateliseen ja pääsee ylimystöön. Sankareiden ominaisuuksiin kuuluu tavalla tai toisella selviäminen tilanteesta jos toisesta. Heille etenkin sattuu ja tapahtuu alinomaan; pieniä tapahtumia tai laajemmin vaikuttavia. Valinta on sinun omasi ja toki sankareita myös kuolee. Sankarit eivät ole voittamattomia. Sankareilla on voimia, mutta yhtälailla heikkouksia.


Varsinkin järjestetyt isommat juonet pyrkivät tarinankerronnallisuuteen, eli paikalla on sankareita ja pahiksia, sivu- tai päähahmoja. Osallistujat vaikuttavat tapahtumien lopputulokseen ja sana kiertää varsinkin maan sisäisesti. Esimerkiksi kokonaisen kylän pelastaminen örkkilaumalta tai sen tuhoaminen örkkien kanssa tulee varmasti aikalailla kaikkien tietoon ennemmin tai myöhemmin.Mikä?

No mans landissä ei ole varsinaista, etukäteen päätettyä juonta. Kuitenkaan maailma ei pysy paikoillaan, vaan jotain tapahtuu aina jossain. Toisinsanoen ylläpitäjä kehittää pieniä sivujuoni, joihin on mahdollista osallistua hahmollaan. Esimerkiksi Derwyn kuningaskunnassa palaa kylä kolmannessa Läänissä. Halutessaan pelaajat voivat asettaa hahmonsa kyseiseen kylään tai vaikkapa vain kuulla huhua tapahtuneesta tai kenties menettää jonkun tulipalossa. Mahdollisuuksia on rajattomasti ja pelaajilla on vapaat kädet osallistumisen suhteen.


Vähän isommits sivujuonista, kuten esimerkiksi Viikinkien hyökkäys Derwyn kuningaskuntaan, järjestetään ryhmäpeli, jonne voi vapaasti osallistua, mutta ryhmäpelien säännöillä (ks. lisää foorumilta > info > ryhmäpelit). Ylläpitäjä vetää kyseisen pelin, josta voidaan yhdessä etukäteen keskustella liittyen tapahtumiin ja esimerkiksi tarkempaan paikkaan. 


Joitakin mullostavia muutoksia saattaa tulevaisuudessa tapahtua, kuten yleisen ilmapiirin vaihtuminen syystä tai toisesta.  Näistä kaikista ilmoitetaan etukäteen, jolloin pelaajat voivat valmistua esimerkiksi keksimällä jotain juonia tapahtumaan liittyen. Tapahtumilla ei ole myöskään kiire, joten ehtii liittyä mukaan ns. myöhässäkin. 


Muuten ideana on, että hahmo elää jokapäiväistä elämäänsä, mutta yllättäviä sattumia tapahtuu. Oli se sitten epäsopu naapurien kanssa tai etsintäkuulutus tai mitä tahansa. Pääasia että peleissä tapahtuu. Voittamattomia hahmoja ei tietenkään ole, mutta kehottaisin pelaajia ajattelemaan hahmonsa ns. päähenkilöinä tarinassa. Kuten jokainen varmaan tietää, päähenkilöt useasti kykenevät uskomattomiin suorituksiin, joten niin myös hahmonnekin. Ihmissuhteita, toimintaa, miten kukin tykkää, kädet ovat vapaat, kunhan tarina elää.